Frozen schoulder

Frozen shoulder

Frozen shoulder (oftewel letterlijk: bevroren schouder) is zoals de naam het zegt een toestand waarbij je schouder totaal vastzit en bevroren lijkt. De spieren en omringend weefsel van het gehele schoudergebied en de spieren van de nek, bovenrug en borst dragen hier ook aan bij.

Lees meer

fruit

Powerfruit voor een gezond lichaam

Gezondheid en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat we gezond moeten eten, zodat we ons ook gezond kunnen voelen, is welbekend. Maar welke fruitsoorten staan bekend om hun specifieke vitaminegehalte en hun bewezen heilzame werking? In dit blog komen een aantal van mijn favoriete fruitsoorten aanbod, wegens hun gehalte aan goede stoffen, maar ook zeker om hun smaak.

Lees meer

Suiker

Suiker

Suiker werd van oudsher ingezet om voedsel die niet zo lekker proeft en zelfs een beetje vies of bitter een extra lekker tintje te geven. We wilden dus onze voeding aandikken met suiker. Maar niet met van die viezige bruine smurrie. En dus begon men riet en bietensuiker te raffineren en te bleken. Dus van dat viezige bruine kleurtje een lekker wit suikertje te maken.

Lees meer

Maagzuur

Maagzuur

Maagzuur is een hele agressieve zoutzuur. De taak van maagzuur is om je ingenomen voedsel “schoon” te maken en te helpen verteren. Hoe zuurder je maagzuur hoe beter dit schoonmaakproces loopt.

Lees meer

darmproblemen

Problemen met je Darmen

Kamp jij ook met maag en darmproblemen en ongemakken die maar niet over willen gaan? Krijg jij van je huisarts te horen dat er niets aan te doen is en je er maar mee moet leren leven? Ik vertel je dat er wel degelijk wat aan te doen is als je maar te weten kan komen wat de oorzaak van jouw klachten is.

Lees meer

melkklachten

Koemelk allergie bij baby’s

Koemelkallergie komt veel vaker voor bij baby’s dan wat vroeger het geval was. Dit komt omdat ons immuunsysteem al vanaf onze geboorte te zwaar belast wordt door luchtvervuiling en voedselvervuiling zoals bijvoorbeeld kleur-, geur-, en smaakstoffen. Doordat ons immuunsysteem het al zwaar te verduren krijgt zelfs als we nog maar een baby zijn kan je snel last krijgen van overgevoeligheid en allergische reactie.

Lees meer

live healthy

Fibromyalgie als levensloper

Beheers pijn ook jouw leven? Voel jij je zo moe en uitgeput elke dag? Fibromyalgie is een ziektebeeld die je gehele leven kan beheersen van pijnlijke spieren en gewrichten tot bewegingsbeperkingen. Om alsmaar pijn te hebben is geen leuk leven.

Lees meer

lekkende darm

Lekkende darm syndroom en de mogelijke gevolgen ervan

Auto-immuunziektes komen steeds vaker voor. Veel onderzoekers zijn van mening dat luchtvervuiling, conserveringsmiddelen, stress, kleur-, geur- en smaakstoffen hier een belangrijke rol in spelen. Ook opvallend is het feit dat veel meer vrouwen dan mannen hier last van blijken te hebben.

Lees meer

>