Gewrichtsklachten

Behandeling gewrichtspijn: Artrose (gewrichtsslijtage) is echt iets van deze tijd. Tegenwoordig blijkt bijna iedereen versleten te zijn. Meer dan ooit kregen mensen met vaak chronische gewrichtsklachten te horen dat één of meerdere gewrichten versleten zijn en meer dan zelden wordt het advies gegeven dat ze het rustiger aan moeten doen. Ik zal nu in gewone Jip en Janneke taal uitleggen hoe de vork in de steel zit.


Behandeling gewrichtspijn: Je gewrichten bestaan voor het grootste deel uit kraakbeen en gewricht bekleding weefsel met vloeistof. Deze vloeistof is een soort olie die ervoor moet zorgen dat onze gewrichten soepel kunnen bewegen en draaien. Sommige gewrichten kunnen meer verschillende draai bewegingen maken dan anderen gewrichten. Hier zijn vasten biomechanische regels voor waarop ik in dit artikel niet op in zal gaan. Dit is voor een volgende keer.


Artrose (gewrichtsslijtage), hoe maken wij weer kraakbeen aan


Sommige bewegingen zal kraakbeen opbouw in onze gewrichten stimuleren, mits deze bewegingen regelmatig gedaan worden. Omdat wij normaal weg relatief weinig (specifiek) bewegen wordt de impuls die voor kraakbeen opbouw moet zorgen niet altijd in gang gezet.


Als wij springende bewegingen gaan maken, zal tijdens het springen een klein beetje slijtage waarneembaar zijn in je kraakbeen. Door te springen oefenen wij dit reflex om juist kraakbeen aan te maken. Als wij dus niet zouden springen dan verleren wij om o.a. kraakbeen aan te maken.


Artrose (gewrichtsslijtage) door te weinig beweging


Door voldoende beweging blijven je gewrichten gezond en goed geolied. Omdat wij zelden meer (genoeg) springende bewegingen maken en vooral omdat onze gewichten stijf worden door een bewegingsarme leefstijl gaat je kraakbeen uitharden. Hierdoor zal je normale draaibeweging in je gewrichten afnemen en wanneer je dan wel gaat bewegen zullen je gewrichten stijf en pijnlijk gaan aanvoelen.


Als dit proces te lang gaat duren zal er niet meer genoeg kraakbeen aangemaakt worden, zelfs ook niet meer in een normale ruststand waardoor je gewrichten stelselmatig zullen gaan slijten.

Een ander nadeel met kraakbeen die gaat slijten is dat ze kalkachtige deeltjes gaan aantrekken, waardoor je gewrichtsvlakken nog verder gaan uitharden. Als er dan bijvoorbeeld een röntgenfoto gemaakt wordt dan is het heel goed te zien dat je kraakbeen aan het slijten is.


Wat te doen om Artrose te herstellen


Sommige mensen neigen eerder om te slijten dan andere. Dit komt omdat ze een leefstijl voeren waar verzuring en bewegingsbeperkingen aan de orde is. In de eerste instantie zou er gekeken moeten worden naar waarom sommige gewrichten zo stijf zijn en waarom er zoveel slijtage op een jongere leeftijd al aanwezig is. In mijn praktijk kijk ik naar leefstijl gerelateerde aspecten zowel als constitutionele aspecten die ervoor kunnen zorgen dat mensen op een te vroege leeftijd gaan slijten.


Heel vaak zijn verschillende vormen van gewrichtsslijtage onder bepaalde randvoorwaarde terug te draaien. Denk bijvoorbeeld aan gewrichten die behandeld worden om weer als vanouds gewricht smeersel aan te maken.


Ik hanteer in mijn praktijk verschillende onderzoeksmogelijkheden, zoals de SKB-bloedanalyse, de Total bodyscan als vast onderdeel van mijn gezondheidsanalyse. Wanneer ik genoeg individuele informatie verzameld heb over het ontstaan van je klachten dan ga ik samen met jou een behandeling formule samenstellen om zodoende te zorgen dat je gewrichten weer vrij ten opzichte van elkaar kunnen bewegen.


Als Naturopaat en beweegkundige heb ik hier heel veel kaas van gegeten over een pakweg 35 jaar. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor mijn gezondheidsanalyse.


Mijn Specialisaties Zijn:

Maak Vandaag Je Afspraak 
voor een kosteloos 1 op 1 gesprek t.w.v. € 95,-

Wil jij afrekenen met rugpijn, buikpijn, hoofdpijn, hernia, reuma of andere vervelende medische klachten? Wil jij de oorzaak van je probleem aanpakken in plaats van je symptomen te bestrijden?

of bel: 078  645  9149

Natuurgeneeskunde, Natuurgeneeskunde Alblasserdam, Natuurgeneeskunde Rotterdam, Natuurgeneeskunde Alblasserdam, Natuurgeneeskunde Ridderkerk

Contactgegevens

Centrum voor Natuurgeneeskunde POMT
Dam 77
2951 GA Alblasserdam

T: 078 645 9149
E: natuurgeneeskundepomt@gmail.com

Behandelingen

Klinische radionica
Diverse laser therapie
(Laser) Accupunctuur
Medisch shiatsu
Do in & jin shin do
Complexe homeopathie
Diverse kruidentherapieën
Organo Therapie
Bio Photonen therapie

©COPYRIGHT 2018 CENTRUM VOOR NATUURGENEESKUNDE POMT | ALL RIGHTS RESERVED | POWERED BY CARINDA BRAND

Privacy Statement I Sitemap | Algemene Voorwaarden I Waarnemingsregeling I Vergoedingen Algemeen

>