Reuma

Reuma en artrose zijn beide aandoeningen aan de gewrichten. Soms wordt het door elkaar gebruikt, maar het zijn twee verschillende aandoeningen. Bij reuma heb je te maken met een ontsteking aan en rondom de gewrichten, bij artrose is er sprake van slijtage aan het kraakbeen in de gewrichten.

Wat is reuma?


Reuma is een verzamelnaam voor aandoeningen die te maken hebben met ontstekingen aan de gewrichten. Het is volgens de reguliere visie,  een auto-immuunziekte. Dat houdt in dat het lichaam eigenlijk de gewrichten zelf aanvalt. De meest voorkomende vorm van reuma is reumatoïde artritis. Er zijn andere vormen van reuma, maar deze komen minder vaak voor. Ook deze vormen van reuma gaan gepaard met ontstekingen aan gewrichten, pezen, peesscheden en slijmbeurzen. Reuma kan op iedere leeftijd de kop op steken.

Wat is artrose?


Artrose heeft niets met ontstekingen te maken,  volgens de reguliere visie, maar met slijtage aan het gewrichtskraakbeen. Dit kraakbeen slijt sneller weg dan dat het lichaam het herstelt. Daarnaast vermindert de gewrichtsvloeistof (synoviale vloeistof) in de gewrichten. Deze vloeistof is nodig om de gewrichten soepel te laten bewegen. Zonder de vloeistof en kraakbeen schuren de gewrichten pijnlijk over elkaar heen. Ook worden schokken niet goed opgevangen. Wat zeer pijnlijk is. Artrose kan voorkomen op jonge leeftijd, maar meestal ontstaat het op latere leeftijd.

Oorzaken van reuma en artrose


Artrose kan ontstaan door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld:
- overgewicht, door overbelasting op heupen en knieën;
- chronische overbelasting door zwaar lichamelijk werk of sporten;
- trauma in de gewrichten door een ongeluk of blessures;
- erfelijkheid;
- als gevolg van ontstekingen in het lichaam die het kraakbeen aantasten.

- leefstijl gebonden factoren, voeding en verkeerde beweging

Waardoor reuma wordt veroorzaakt is vaak lastig om te bepalen. Er wordt volop onderzoek gedaan naar het ontstaan van reuma. Erfelijkheid kan een rol spelen volgens de reguliere visie, maar ook roken. Het heeft te maken met factoren die je afweersysteem ernstig ontregelen.

Symptomen van reuma en artrose


Artrose en reuma kennen verschillende symptomen. Soms lijken deze op elkaar, maar we maken wel duidelijk onderscheid.

Reuma:
- pijn rondom de gewrichten;
- stijfheid in de ochtend of als je lang in een houding hebt gezeten;
- zwellingen in gewrichten (zoals knie, heup, elleboog en pols);
- gewrichten voelen door de ontstekingen warm aan;
- huid is roder dan normaal;
- onderhuidse zwellingen (ook wel reumaknobbels genoemd);
- vermoeidheid ;
- koortsvlagen, algeheel gevoel van niet lekker zijn;
- bloedarmoede;
- gewichtsverlies.

Artrose:
- pijn bij het bewegen van het gewricht;
- stijf en stram gevoel in de gewrichten;
- moeite met bewegen;
- krakend en schuivend gevoel;
- vochtophoping in de gewrichten als gevolg van ontstekingsreacties;
- verdikkingen in de gewrichten.

Reuma en fibromyalgie


Onder reuma schaart het Reumafonds ook fibromyalgie. Dat komt omdat het Reumafonds meer mensen kan helpen met gewrichtsproblemen en andere problemen aan het bewegingsapparaat, door hun basis te vergroten. Maar de twee ziektebeelden zijn wel geheel anders. Het grote verschil tussen fibromyalgie en reuma is dat er bij reuma ontstekingen in de gewrichten ontstaan. Bij fibromyalgie is dit niet het geval. De pijn is vaak wel vergelijkbaar. Het verschil tussen fibromyalgie en reuma wordt vaak tijdens een onderzoek in het ziekenhuis achter. Dit onderzoek wordt door een reumatoloog uitgevoerd.

Pijn, reuma en artrose


Een symptoom die reuma en artrose samen gemeen hebben is pijn. De pijn komt voort uit de druk op de gewrichten bij reuma en de stijfheid bij artrose. Pijn is een vervelend iets, vooral als je het iedere dag voelt. Bij reguliere geneeskunde wordt er door middel van pijnstillers aan pijnbestrijding gedaan. Maar dat helpt vaak maar tijdelijk. Het is dan beter om je lichaam met natuurlijke middelen te behandelen om zo pijn tegen te gaan, maar ook om andere klachten weg te nemen.

Behandelen van reuma en artrose


Reuma en artrose zijn twee aandoeningen die niet zomaar te behandelen zijn, omdat de oorzaak vanuit het lichaam komt. Het is lastig om te bepalen waar het vandaan komt. Wel is het mogelijk om de pijnklachten te verminderen en het lichaam weer terug te brengen in balans. Bijvoorbeeld door middel van acupunctuur en natuurlijke kruidenpreparaten. Ook vitamine D kan heel goed helpen bij artrose en reuma. Daarnaast is het heel belangrijk om te blijven bewegen met behulp van een goede beweegtherapeut. Door te blijven bewegen hou je namelijk de spieren soepel en blijft het kraakbeen in een betere conditie. En het helpt je om je het lichaam op gang te krijgen wanneer je uit bed komt of lang hebt stilgezeten.

Een persoonlijk behandelplan bij reuma en artrose


Ieder mens is anders en dat geldt ook als je last hebt van reuma of artrose. De een heeft last van heel veel klachten, de ander in mindere mate. Bovendien ligt het er ook maar helemaal aan waar de reuma of de artrose zich in het lichaam voordoet. Daarom is er geen kant-en-klaar behandelplan dat werkt voor iedereen. Ik kan je helpen met de verlichting van de pijn, het wegnemen van verschillende symptomen en met goede oefeningen om zo beter te kunnen bewegen. En dat allemaal zonder dagelijks reguliere pijnstillers te hoeven gebruiken.


Omdat ieder mens anders is, stel ik op basis van jouw klachten een persoonlijke behandeling op. Bijvoorbeeld met acupunctuur om zo het lichaam weer terug in balans te brengen. Maar ook met kruidenpreparaten en bewegingstherapie. Zo komt het lichaam stapje voor stapje in balans en zullen de klachten steeds minder worden.

Maak een afspraak voor je persoonlijk behandelplan

Of je nu reuma hebt of artrose; je wilt graag van je pijn en andere klachten af, zodat je plezier blijft hebben in het leven en lekker kan doen waar je zin in hebt. Neem daarom geheel vrijblijvend contact met mij op, dan maken we een afspraak voor een gratis (en ook vrijblijvend) kennismakingsgesprek.


Tijdens dit gesprek leg ik uit wat ik voor je kan betekenen en wat mijn werkwijze is. Ook hoor ik graag van jou wat je klachten zijn. Op basis daarvan kan ik dan een persoonlijk behandelplan opstellen, zodat je snel weer geniet van fietsen, wandelen, sporten en al je dagelijkse bezigheden.Mijn Specialisaties Zijn:

Maak Vandaag Je Afspraak 
voor een kosteloos 1 op 1 gesprek t.w.v. € 95,-

Wil jij afrekenen met rugpijn, buikpijn, hoofdpijn, hernia, reuma of andere vervelende medische klachten? Wil jij de oorzaak van je probleem aanpakken in plaats van je symptomen te bestrijden?

of bel: 078  645  9149

Natuurgeneeskunde, Natuurgeneeskunde Alblasserdam, Natuurgeneeskunde Rotterdam, Natuurgeneeskunde Alblasserdam, Natuurgeneeskunde Ridderkerk

Contactgegevens

Centrum voor Natuurgeneeskunde POMT
Dam 77
2951 GA Alblasserdam

T: 078 645 9149
E: natuurgeneeskundepomt@gmail.com

Behandelingen

Klinische radionica
Diverse laser therapie
(Laser) Accupunctuur
Medisch shiatsu
Do in & jin shin do
Complexe homeopathie
Diverse kruidentherapieën
Organo Therapie
Bio Photonen therapie

©COPYRIGHT 2018 CENTRUM VOOR NATUURGENEESKUNDE POMT | ALL RIGHTS RESERVED | POWERED BY CARINDA BRAND

Privacy Statement I Sitemap | Algemene Voorwaarden I Waarnemingsregeling I Vergoedingen Algemeen

>